Frankrig

Weekend i Camargue : Aigues-Mortes et Saintes-maries-de-la-Mer

Saintes-Maries-de-la-Mer er en smuk og livlig by beliggende i det sydlige Frankrig. Det er ”hovedstaden” i Camargue. Saintes Maries de la Mer er en lille by med hvide huse omkring en storslået romansk kirke, omgivet af et vildt landskab. Det er den perfekte destination for en romantisk ferie særligt, hvis du elsker naturen og frisk luft. Byen er kendt for sine sandstrande, hvide huse og den årlige sigøjnerfestival. Særligt sidstnævnte tiltrækker tusindvis af turister fra hele verden.

Saintes-maries-de-la-mer-france
Saintes-Maries-de-la-mer

Camargue og Saintes Maries de la mer

Byens centrum er fyldt af hvide huse. Gaderne er spækket med butikker, kunstgallerier og restauranter… I butikkerne sælges der typiske provence- og Camargueprodukter lige fra tøj til kulinariske delikatesser. Du finder blandt andet : Camargue salt, røde ris, paté, vin og charcuteri.

Udover at være et turist mekka, så er byen også et pilgrimssted for sigøjnere. Denne hvide by er kendt for sine fantastiske strande, rige historie og kultur. Byen har været et betydeligt centrum for handel og har været en vigtig havn siden middelalderen. Byen var engang et knudepunkt for sømænd og købmænd, der brugte den som et stoppunkt på deres rejser mellem Middelhavet og Atlanterhavet. I dag er Sainte-Marie-de-la-Mer stadig hjemsted for en livlig og travl havn, der er fyldt med fiskerbåde, yachter og andre fartøjer.

plage à Saintes-Maries-de-la-mer

Gå en tur gennem byens brostensbelagte gader og sug indtrykkene til dig. Et af de mest bemærkelsesværdige historiske vartegn i byen er Notre-Dame-de-la-Mer, kirken, som er et af byens vigtigste monumenter. Fra toppen af kirken kan du nyde en sublim panoramaudsigt over Middelhavet og byen. Det koster dog 3€. Denne smukke stenbygning er en af de vigtigste religiøse monumenter i Camargue-regionen og betragtes som et symbol på byens lange og stolte historie. Den er et vigtigste pilgrimsmål for sigøjnere fra hele Europa.

Camargue korset :

Et af symbolerne på Camargue er et meget særligt kors med et anker og et hjerte. Men ved du, hvad det betyder?

Korset repræsenterer tro, ankeret håb og hjertet repræsenterer næstekærlighed: det er de tre dyder, der skal lede mennesket.

Camarguehestene

Sainte-Marie-de-la-Mer og Camarguehestene er to vigtige dele af den franske arv. Camarguehesten er et symbol på regionen og har været en vigtig del af den lokale kultur i århundreder. Hestene bruges til en række forskellige formål, herunder at flytte kvæg, arbejde i marken og deltage i festivaler og begivenheder, men også til at vise Carmargueområdet fra hesteryg.

Camarguehestens historie er tæt knyttet til Sainte-Marie-de-la-Mers historie. Man mener, at hestene blev bragt til regionen af de gamle romere. Camarguehesten er unik på mange måder. Den er kendt for sin udholdenhed og styrke, hvilket gør den ideel til arbejde i marken. Hestene er typisk hvide i farven.

Camarguehestene er også berømte for deres deltagelse ved festivaler og begivenheder i Saintes-Maries-de-la-mer. De bliver blandt andet brugt ved den årlige sigøjnerfestival, hvor man i Saintes-Maries-de-la-mer, fejrer Saint Sarah, sigøjnernes skytshelgen. Under denne festival bliver hestene dekoreret med farverige bånd og blomster. De rider gennem gaderne til stort glæde for de mange fremmødte.

Camargueområdet er kendt for sin unikke natur, vilde heste, flamingoer og utallige andre dyrearter. Du har mulighed for at opleve det hele fra hesteryg, mens du rider gennem de smukke marker og langs kysten.

– Og en ting er sikker, der er ikke mangel på hestesteder i Camargue ! Vi fandt et sted, hvor vi lejede to heste. En to timer lang ridetur var perfekt til at gå på opdagelse i Camargue landskabet ! Udsigten er bare bedre fra hesteryg.

Camargueområdet er særlig smukt med sine vilde landskaber. Udover de hvide heste, sorte tyre, flamingoer, sumpbævere, så kom vi til at opleve noget helt uventet … Vi skulle sejle med en lille færge med hestene ! Oplevelsen var sjov, selvom overfarten var meget kort.

Fra Saintes-Maries-de-la-Mer til Aigues-Mortes

Aigues-Mortes er en historisk guldklump i Camargue ! Denne fæstningsby er imponerende og uden tvivl et besøg værd. Aigues-Mortes er bygget som et firkantet forsvarsværk.

Indgangene til byen er gennem dens imponerende porte. Forført af denne lille by og dens solrige gader slentrede vi afsted på brostenene og beundrede de gamle sten og de farverige facader. På hovedtorvet, Saint Louis, sad vi under platantræerne og nød en drink.

Camargueområdet har meget at tilbyde, så er du til smukke strande, kultur og historie, så er det bestemt et besøg værd.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *