Perpignan

Collioure en sydfransk perle i Pyrenæerne

Efter et par uger, hvor jeg havde stiftet bekendtskab med min nabo, besluttede vi os for at tage på opdagelse. Vi havde fået at vide, at Collioure var et besøg værd. Selvom jeg synes, at Perpignan er en lille sydfransk perle, så blev jeg rigtig positivt overrasket, da vi ankom til Collioure. Havet og byen danner rammerne om den lille sydfranske herlighed.

Hvad er bedre end at køre med vinduet rullet ned, mærke sommervarmen og vinden i håret, mens man suser af sted? Det skulle vel lige være at køre på La Corniche! Udsigt over havet. Snoede veje. Bugter og strande. Vinmarker og bjerglandskaber. Der er flere vigepladser, hvor du har mulighed for at gøre holdt, for at nyde den smukke panoramaudsigt.

Collioure, et paradis i Pyrenæerne

Solrige farver ved Middelhavskysten! Collioure er en lille og hyggelig by, som er meget overskuelig. Den er uden tvivl en af de mest fantastiske perler på Vermeilles kysten. Tag en forfriskende tur langs vandet eller gå på opdagelse i den gamle by. Man forstår godt, hvorfor malere som Matisse og Picasso valgte at stille staffeliet netop her og lade sig inspirere. Collioure er en gammel fiskerby fyldt med historie og arkitektoniske detaljer. Den gamle bydel består af charmerende snævre og atypiske gader og gyder. En farverig labyrint.

Udover at være super charmerende og ganske smuk at slentre rundt i, så er byen fyldt med ting at se.

Malernes by
Collioure bliver også kaldt for ”Malernes by” og har været inspirationskilde i flere århundreder. Mange kunstnere som blandt andet Picasso, Dali og Matisse er kommet for at lade sig inspirere. I dag kan man stadigvæk se malere rundt omkring i byen.  Derudover er der mange gallerier i byen.

Min mini guide til Collioure

Det kongelige slot:
Slottet fra det 13. århundrede ligger i byen og giver den et middelalderligt præg. Det har været brugt til mange ting blandt andet som opholdssted for grever, Mallorca konger, samt Aragoniens regenter. Men slottet har også været brugt som fæstning og fængsel. I dag er det muligt at besøge det og lære mere om Collioures historie.

Slottet ses i baggrunden

Havnen:
Collioure er kendt som ansjosernes hovedstad. På havnen finder man de små farverige catalanske både, der bringer friskfangede ansjoser ind på land. Du kan også være heldig at se den militære kommandotjeneste træne. Du kan nyde hele showet fra en af caféerne langs vandet og fra molen.

Notre Dame des Anges
Efter at have været på tur i den gamle bydel vil du opdage Notre Dame des Anges-kirken. Et symbol blandt catalanerne. Der er mulighed for at tage nogle smukke panorama billeder.

FORT MIRADOU
I middelalderen stod et vagttårn, hvor man kunne overvåge nordkysten. I 1554 forstærkede Charles V vagttårnet med en ringmur. Han kaldte fortet for Sainte Thérèse, men i 1679 blev det beordret nedrevet af Vauban, der byggede det nuværende fort. I dag bliver det brugt som en militær kaserne, der huser nationalkommandoens træningscenter. Siden 1964 er soldater blevet trænet der. Kasernen er lukket for offentligheden. Man kan være heldig at se dem træne nede på havnen i Collioure.

At besøge Collioure er et must, hvis du kommer på disse kanter

8 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *