Perpignan

Seværdigheder og sightseeing i Perpignan

Duften af lavendel, hvidløg og krydderurter. Lyden af cikader i sommervarmen. Solbrune mennesker. Jeg var flyttet til Perpignan for at studere, men jeg kendte ikke meget til byen, som jeg var flyttet til. Jeg havde været der et par dage i forbindelse med min indskrivning på universitet, men det var det. Jeg glædede mig så meget til at skulle i gang med mit nye liv i Perpignan!

Et helt andet Sydfrankrig

Perpignan er en lille by nær Middelhavet. Det er den sidste større by før grænsen til Spanien. Befolkningen har en særlig indstilling til det catalanske, som de er meget stolte af. Der bor en anden type mennesker, og byen har en helt anden historie ind f.eks Cannes og Nice. Det hele er lidt mere ”råt”. Byen er livlig bare ikke om mandagen! Mandag er ALT lukket!!! Min veninde og jeg gik ned i byen en mandag, og til vores store skuffelse, så var alt lukket. Byen var øde. Derudover skal man lige notere sig, at i Perpignan holder man en lang frokostpause. De fleste butikker har derfor lukket mellem kl. 12.00 og 14.00, hvilket ikke er ualmindeligt sydpå.

Byen og området byder på mange turistattraktioner. Der er ikke kun kystbyerne som Collioure og Porte-Vendres, men også inde i baglandet ligger byer som Céret og miniputstaten Andorre m.m.
Med sin historiske arv og sit charmerende gamle centrum er Perpignan et stop værd.

Canigou – Catalonernes hellige bjerg !
Canigou mig her, Canigou mig der… Hvad er Canigou? Catalonernes stolthed. Et bjerg med et højdepunkt på 2.784 meter. Du vil ikke være i tvivl, for med klart vejr kan du se det fra næsten, hvor som helst du befinder dig.

Hvad skal man se i Perpignan?

Place de la République og de farverige små gader i Perpignan
Denne plads er uden tvivl en af de mest populære i byen. Der er masser af caféer og en karrusel til børn. En varm atmosfære og sydfransk stemning hersker på terrasserne. Nogle spiller guitar, andre står på skateboard, mens andre nyder en god kaffe i solen.

Palais des Rois de Majorque
I hjertet af Perpignan finder man Mallorcakongernes middelalderlige palads (Palais des Rois de Majorqie). Paladset blev opført af den første konge af Mallorca i 1274. Det blev bygget i en senromansk stil, men blev først afsluttet i 1300 med en mere gotisk stil.

Castillet
Når man besøger Perpignan, er det umuligt ikke at se denne byport, der skiller den gamle og nye bydel ad. I gamle dage var det også et fængsel. Det blev bygget i det 14. århundrede af Guillame Gitard. I dag er det kun et historisk arkitektonisk monument og klart ikonet for Perpignan. Det er muligt at komme helt op og nyde en panoramaudsigt over byen, men du har en endnu bedre udsigt fra Galeries Lafayettes terrasse, der ligger lige overfor Castillet kun adskilt af kanalen. (derudover er det gratis, og du kan tage elevatoren).

Der hænger mange røde og gule flag på byens farverige facader, der understreger dens stærke catalanske identitet. Perpignan er hovedstad i den franske del af Catalonien.

Andre historiske bygninger at udforske i Perpignan:

Canet-en-Roussillon
En bid af Sydfrankrig … Det smukke azurblå hav er kun 15-20 minutters kørsel væk fra Perpignan centrum. Det er et turistmekka. Der er fuldstændig uddødt i vintermånederne, mens der om sommer er fuld smæk på. Der er markeder langs vandet og inde på pladsen. Folk bader og spiller volley i sandet.

Bjergene, der kan ses i det fjerne, er Pyrenæerne.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *