Biscayabugten

Den bedste ferie ved Arcachon og Dune du Pilat

Efter vores tur til Atlanterhavet talte vi meget om Arcachon og Dune du Pilat, som vi desværre ikke nåede at se. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget! Vi skulle nemlig besøge min kærestes onkel, som boede en halv times kørsel fra Arcachon. En mulighed vi greb i samme sekund den blev tilbudt. Da det var en længere tur at køre, tog vi fri nogle dage og lavede endnu en campingtur ud af det.

La Dune du Pilat

Arcachon og Dune du Pilat var på vores liste denne gang! En enorm sandklit. Europas højeste klit! Vi klatrede op i sandet. Det var sindssygt hårdt, for den er stejl og sandet skrider under dig. Det føles, som om du tager et skridt frem og to tilbage! En ægte prøvelse. Sandet ”sluger” dine fødder, som du skal befri hver gang du tager et skridt. Til tider føles det, som om du slet ikke bevæger dig fremad. 106 meters kravlen op ad en sandklit er ikke let, men det var det hele værd!!! Udsigten over bassinet og især banc d’Arguin (sandbanke dannet af strømmen og kun tilgængelig med båd) på den ene side, og skoven på den anden er simpelthen så smuk.

Sandklitten er 2915m lang og 606m bred. Husk en flaske vand, for der er ingen restauranter på toppen og man kan godt blive lidt tørstig med alt det sand.

Et godt råd:
Der er betalt parkering i starten af klitten. En trappe installeres fra april til november, for at gøre det nemmere at komme op på klitten.

Gratis parkering?
Jo, det er muligt. Skriv ”dune du Pilat” i GPS’en. Den fører dig forbi den officielle indgang. Du parkerer i siden af vejen og krydser skoven (50 meter), inden du ankommer til foden af klitten, og så skal der ellers kravles. NB: Ikke ideelt, hvis du har små børn med!

Baskerlandet og Espelette

Sidst vi var ved Atlanterhavet, gik det lidt hurtigt. Denne gang havde vi mere tid, så udover Bayonne, Arcachon og Dune du Pilat ville vi besøge byen Espelette. En landsby, der især er kendt for sine chilipeberfrugter!

Byen blev grundlagt af en adelig familie og er kendt i hele verden pga. sin dyrkning af Espelette chilipeber. Og det er ikke til at tage fejl, for chilipeberfrugterne hænger på hvert gadehjørne eller på hver husfacade. I slutningen af ​​sommeren bliver peberfrugterne trukket på et reb og hængt op for at tørre mod facaderne på husene. En savoir-faire, der har gået fra generation til generation igennem årene.

Landsbyen har også mange små butikker, hvor de lokale sælger deres håndværk. Atmosfæren er hyggelig og særdeles turistet, og den får dig til at slappe af og nyde en slentretur igennem byen. – Og så må man ikke glemme markedet! Sikke en herlighed.

Bayonne og Nives kajer

Hvide og rødmalede huse. Nive floden adskiller Grand fra Petit Bayonne. Et vidunderligt sted med masser af charme! Høje og smalle huse. Bindingsværk. Skodder i mange farver. 

Grand og Petit Bayonne er forbundet af fire broer, der krydser Nive floden. Det er også her på kajen, at der er loppemarked.

Grand Bayonne er det historiske centrum med farverige gader og meget mere.

Domkirken – Cathédrale Sainte-Marie de Bayonne

Måske byens smukkeste monument?

Bayonne – chokoladens og skinkens hovedstad

Bayonne er den franske hovedstad for chokolade, fordi det var den første franske by, der producerede chokolade fra slutningen af det 15. århundrede. Det var udviste jøder fra Spanien og Portugal, der bragte kakaobønnerne til byen.

Glem ikke at smage den berømte Bayonne skinke, som oprindeligt ikke er fra Bayonne! Klimaet ved kysten var for fugtigt til tørring af skinke. Derfor var det landmænd i Sydvestfrankrig, der sendte deres skinke til byen. Man kan derfor i dag forbinde Bayonne med skinke. En skinke, der smelter på tungen. Enten letsaltet eller røget.

Hvordan slutter man en ferie af ved Arcachon et Dunes du Pilat ?

Jeg foreslår en aperitif på en af de smukkeste terrasser i verden, La Co(o)rniche! Tidligere jagthytte, men i dag et stort moderne og luksuriøst 5-stjernet hotel. Det er charmerende. En cocktail i hånden og tapas på bordet og en udsigt fra terrassen, der ikke kan beskrives. Et perfekt sted, for at beundre solnedgangen. Luksus, ro og den smukkeste udsigt. Dette magiske sted skal opleves!

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *