Den Franske Riviera

Ferie til Den Franske Riviera : venindetur i Nice

Rendez-vous ved den franske Riviera! Man kan ikke flyve direkte til Perpignan fra København, så jeg havde aftalt med en veninde, at vi skulle mødes i Nice og holde ferie. Den franske Riviera har så meget at byde på, og hun havde ikke været der før, så nu skulle vi på sightseeing. Middelhavsbyerne ligger som perler på en snor. Smukke klipper ud til havet, skønne strande med azurblåt vand og palmer så langt øjet rækker.

Forelsket i Den Franske Riviera og Nice

Vi havde fundet en lejlighed i den gamle by i Nice, hvor vi skulle bo, mens vi var på ferie. Den lå på øverste etage i en høj og smal bygning med en fantastisk tagterrasse med et vidunderligt kig ud over byen. Efter at have fået et glas vin på terrassen og vendt verdenssituationen skulle vi nu ud og se byen.

Den gamle bydel i Nice er fuld af charme. Små gader med pastelfarvede huse. Franske specialiteter kan købes på hvert et gadehjørne. Et væld af barer og spisesteder til hver en smag. Mange små butikker byder på hjemmelavede smykker, souvenirs, krydderier og meget mere, men bedst af alt er alle deres markeder. Der er alt lige fra madmarkeder til farverige blomstermarkeder og håndværkermarkeder.

Derudover kan man gå på shopping tur i en af byens mange gågader eller i indkøbscenteret, Nicetoile, på Avenue Jean Médecin.

Promenade des Anglais og Saint Jean Cap Ferrat

Strandpromenaden i Nice er lang og summer af liv uanset, hvornår på døgnet du kommer. Caféer, barer og restauranter eller en tur på stranden? Nice byder på stenstrande og ikke sandstrande som vi er vant til herhjemme.

Min veninde var ikke vild med de store sten på stranden langs Promenade des Anglais. Jeg foreslog derfor, at vi tog ud til Saint Jean Cap Ferrat, der var også en stenstrand, men med færre og mindre sten. Vi tog bussen fra Nice og kom det til smukkeste sted. Vi stod af ved villa et jardins Ephrussi de Rothschild. Det er af de smukkeste museer jeg har set. Villaen er tegnet af den franske arkitekt Aaron Messiah og konstrueret af baronesse Béatrice de Rothschild. Villaen og haven er absolut et besøg værd.

Fra villaen gik vi ned til byen, forbi havnen og så ned til stranden. Ude i horisonten lå både for anker. Klippevægge som baggrund. Fransk snak rundt om os. Det var tydeligt, at her kom de lokale og ikke alle turisterne. Det var som at have fundet perlen i en østers.

Colline du château i Nice

Le château ligger for enden af strandpromenaden, Promenade des Anglais. Efter at været gået op ad trapperne kommer du til et vandfald og flot natur, for ikke at tale om udsigten udover byen og Middelhavet. I gamle dage lå der et slot på toppen, men det gør der ikke længere. Du har til gengæld den smukkeste panoramaudsigt, når du kommer helt op. Du kan se havnen med de store skibe og færger, der sejler mod Korsika, mens du på den anden side kan se Nice by.

Middelalderbyen Eze oppe i bjergene

Måske Frankrigs svar på Grand Canyon? Eze village ligger på toppen af en klippe mellem Nice og Monaco. En yndig lille middelalderlandsby med en ubeskriveligt smuk panoramaudsigt udover Middelhavet og Saint Jean Cap Ferrat.

Vi fik en oplevelse lidt udover det sædvanlige, da vi kom. Vi faldt i snak med en tjener fra det 5-stjernede luksushotel, Château de la Chèvre d’or. Han inviterede os ind på deres bar og inden vi fik set os om, sad vi med havudsigt og en kold forfriskning til overpris. Deres menukort var på en Ipad, der var sat ind i et bogomslag!

Dagstur til Monaco

Hvad med en tur til det lille fyrstedømme Monaco? Kun tyve kilometer fra Nice og en togtur på 30 minutter. Det er som at træde ind i en anden verden. Byen emmer af overklasse og rigdom. På havnen ligger stribevis af yachts. I indkøbscenteret hænger der lysekroner og de dyre butikker ligger side om side. Monte Carlo Casino er heller ikke til at komme uden om. De mange luksusbiler holder på stribe udenfor.  

Fra rigdom og luksus til le jardin Japonais (den japanske have). Den enestående have ligger få meter fra Middelhavet på Avenue Princesse Grace. Der er en helt speciel atmosfære med sten, vand og planter.

Træet der er blevet brugt til tehus, porten og den overdækkede terrasse er importeret fra Japan – og det er japanske håndværker, der har stået for det.  Det samme gælder bambushækkene, samt fliserne og stenlanternerne, der også har japansk oprindelse.

Efter en uges oplevelsesrig ferie i Nice skulle vores veje skilles igen. Min veninde skulle hjem til København, mens jeg skulle hjem til Perpignan.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *