Den Franske Riviera

Getaway : ferie til Cannes på den Franske Riviera

Cannes, Croisetten, filmfestival …. Pak kufferten! Vi skal til filmbyen Cannes på den Franske Riviera – lyder det ikke bare for skønt? Luksushoteller, lækre strande, palmer, hyggelige gader og gode muligheder for at få opfrisket garderoben. Cannes på den Franske Riviera er en by rig på oplevelser. Fra dens berømte kyststrækning til de små krydsgader, der er fyldt med historie. Hvis du får lyst, så kan du tage en smuttur til Nice, Eze, Monaco eller nogle af de andre herligheder. Byerne ligger som perler på en snor. 

La Croisette : Den smukkeste havudsigt og azurblåt vand i Cannes

Yndlingsstedet og samlingspunkt for mange, der besøger Cannes på den Franske Riviera. En is i hånden, en spadseretur eller en pause i en af de berømte blå stole, der står langs stranden. Lyden af bølgerne, mens du observerer det blå vand, der slår ind på stranden. Man kan nemt drømme sig væk, når man sidder og nyder den paradisiske panoramaudsigt over havet, mens en lokal nyder dagens avis…

La croisette Cannes

La colline du Suquet : Byens bedste udsigt

Den gamle bydel i Cannes og i dag et historisk monument. Dens arkitektur minder om middelalderen og har været et populært inspirationssted for mange kunstnere i årtier. Nyd udsigten over byen og havnen.

Cannes, havn, la croisette, både

Om eftermiddagen er det muligt at gå langs den gamle havn og beundre de fortøjede både. Forsætte sin slentretur på Boulevard de la Croisette. Følelsen af ferie. Solen, der bager på din hud. Fransk snak, der kun bliver afbrudt af andre turister. En gætteleg – hvor mon de kommer fra?

Havnen i Cannes

Et kort stop foran det berømte Palais des Festivals et des Congrès er et must. 2 minutter, hvor du forestiller dig, hvordan det må være at stå og posere som en ægte filmstjerne, mens du står på den røde løber med vinden i håret. Turen går forbi de berømte hoteller (Majestic Barrière og Carlton). Luksusbutikker og luksusbiler. En pause fra dagens program på en af byens mange caféer. En drink i hånden og livet kunne ikke være bedre.

Drinks i Cannes på den franske riviera

Hvor er de smukkeste steder i Cannes ? Oplev det turkisblå vand på Lérins-øerne.

På ferie i Cannes på den Franske Riviera? Så må du ikke gå glip af les îles de Lérins! Paradisøer beliggende i Cannes-bugten. Krystalklart vand og fuglesang. Start med at tage til øen Sainte-Marguerite, der især er kendt for sit fort (som kan ses fra havet). Nyd naturen. Måske du kan være heldig at se en rød flamingo.

Lige bagved ligger øen Saint-Honorat, der er kendt for sine religiøse bygninger. Husk badetøj, da der er rig mulighed for at bade, men glem ikke almindeligt tøj, da man ikke vil have, at folk render rundt i badetøj. Øerne kan også beundres fra en båd. Turistbåde sejler frem og tilbage hver dag.

Marineland

Du har garanteret hørt om Marineland i Antibes. Startet af franskmanden Roland de la Poype i 1970 er denne vand- og zoologiske park blevet verdenskendt. Den ligger på den Franske Riviera mere præcist i Antibes. Du kan se hajer, delfiner, søløver, gribbe, isbjørne, sæler, spækhuggere og meget mere.

Parken blev oprettet for at beskytte havdyr og truede landdyr, men også for at besøgende kan gå på opdagelse og lære. De har åbent 7 dage om ugen. Der er flere shows med de forskellige havdyr. Desuden kan du få taget billeder med delfiner og spækhugger.

Selvom der er mange turister ved Cannes og den Franske Riviera, så forbliver det et af mine yndlingssteder, og jeg vil til en hver tid komme tilbage.

6 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *