Camping

Campingferie i Frankrig ved Gorges du Verdon

Universitet var slut. Sommeren var startet. Vi længtes efter ferie. En hurtig idé blev til virkelighed, og inden vi fik set os om sad vi bag rattet på vej til Gorges du Verdon, hvor vi skulle campere og udforske naturen. Vi skulle på eventyr bare ham og mig. På programmet, camping og naturskønne veje, der efterlod os målløse, lavendelmarker så langt øjet rakte og smukke landsbyer i Provence. 

Vores lille bil maskot

Camping ved Gorges du Verdon

Det var første gang, at vi skulle campere ved Gorges du Verdon. Jeg havde været der før, men kun et par timer. Denne gang havde vi tid til at udforske og tage på eventyr. Vi skulle nyde et af de smukkeste naturområder i Frankrig. Et hurtigt stop halvvejs mellem Castellane og Lac de Sainte Croix. Hjertet af Verdons regionale naturpark. Vi nød udsigten og spiste frokost, inden vi ankom til vores camping.

Vi kunne godt lide vores campingplads, der lå få meter fra Gorges du Verdon. Som de vandhunde vi var, var der rig mulighed for at sejle i kano eller i små både, samt bade. Det var noget, vi havde set rigtig meget frem til.

Le lac de Sainte-Croix

Vi kørte ad D952 mod le Lac de Sainte-Croix. Det er den mest vidunderlige vej, hvor der er rig mulighed for at nyde panoramaudsigten. Jo tætte vi kom, jo flottere blev det. Vi nåede til Pont des Galetas. Udsigten var storslået! Omringet af bjerge lå den smukkeste kunstige sø, jeg nogensinde har set. Vandet havde den flotteste turkisfarve. Folk badede, mens andre sejlede rundt. Det var ren sommeridyl.

En af de ting jeg virkelig elskede var vores sejltur ind i bugten. Vi sejlede under Pont de Galetas og videre ind med kløfterne omkring os.

Veje med panoramaudsigt over Gorges du Verdon 

Efter en dag med ren afslapning kørte vi ud på en lille sightseeing. Gorges du Verdon er et smukt natursted, der skal opleves. Du skal virkelig gøre dig selv den tjeneste at tage dig tid til at opleve dette naturskønne område. Du får ikke en bedre udsigt.

Moustiers-Sainte-Marie

Ikke langt fra Gorges du Verdon finder du Moustiers-Sainte-Marie. En fantastisk landsby beliggende mellem to majestætiske klipper. Et ”must see”! I hjertet af Provence. Det er en ægte fransk charmerende landsby. Gyder med oliventræer og springvand.  Smukke stenhuse med farverige skodder, et vandfald og en flod. En af Frankrigs smukkeste byer! Der er restauranter, håndværksbutikker og souvenirbutikker for ikke at glemme kapellet med udsigt over landsbyen. Et af byens kendetegn er den skinnende stjerne, der hænger på en snor mellem de to bjergsider i 200 meter højde.

Tag dig tid til at slentre gennem gågaderne i Moustiers. Den lille bjerglandsby oser af Provence : lavendeller og farvede facader, gamle fliser på husenes tage.

Fra Gorges du Verdon til Marseille

Da vores campingferie ved Gorges du Verdon sluttede, kørte vi mod Marseille, hvor vi skulle besøge min kærestes bedstemor. Det var en hyggelig afslutning på vores ferie. Jeg havde aldrig været i Marseille før, og det skulle selvfølgelig gøres mindeværdigt. Vi tog derfor ned på den gamle havn, Vieux Port de Marseille, nærmere bestemt på Quai des Belges, hvor der hænger et kæmpe loftspejl. Dette vandrette loftspejl reflekterer havet, facaderne og fliserne i den gamle havn. Vi skulle selvfølgelig have taget et billede til gemmerne inden vi kørte hjem til Perpignan.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *