Camping

Fra Perpignan til campingferie i Andorra la Vella

Andorra la Vella! Smukt. Pragtfuldt. Betagende. Men hvor ligger Andorra? Fyrstedømmet Andorra med hovedstaden Andorra la Vella ligger mellem Frankrig og Spanien i bjergkæden Pyrenæerne. Der er fine skiforhold og toldfrie varer, der tiltrækker tusinder af turister. Da vi spurgte en fransk ven fra universitet, der er vokset op i Andorra, hvad vi skulle se, svarede han : ” Der er tre ting at lave i Andorra! Om sommeren : shoppe, vandre og spise… Og om vinteren : shoppe, stå på ski og spise!”, hvorefter han brød ud i grin. Da han havde fået vejret igen, fortalte han os, at Andorra la Vella er en af de højest beliggende byer i Europa. Det er 1.023 meter over havets overflade.  Det officielle sprog er catalansk, men de fleste taler også fransk og spansk. Det var ikke lige det svar, vi havde forventet os.

En perfekt sommerdag og på vej til Andorra

Vi kørte fra Perpignan mod Andorra. Vi var ikke nået langt, da vi stoppede og holdt en pause. Jeg måtte ud at tage et billede af denne smukke natur. Bjerge og vand. Der var ikke en vind, der rørte sig. Søen var spejlblank.

Vi fortsatte af de snoede veje og stoppede næste gang et sted oppe i højderne.

Der var den smukkeste udsigt, og inden vi fik set os om, kom det gule tog kørende.

Vi kørte videre og stoppede i Mont-Louis. En befæstnings by. Der var marked, da vi kom, og feriestemningen var ikke til at tage fejl af. Mange af touristerne prøvede på bedste vis at prutten om prisen.

Pitstop i naturen … Det var så varmt, at vi lige måtte ud og dyppe fødderne i vandet.

Der er ikke nogen havn, station eller lufthavn i Andorra! De nærmeste lufthavne er Toulouse, Perpignan eller Barcelona. Fra disse tre byer kan du komme til Andorra på 2-3 timer i bil. Vejene er snoede, men landskabet er ubeskriveligt smukt. Køerne går frit rundt. Vi så en ko, der gik på vejen. Den var ligeglad med at flere biler kørte bag den. Den var dog sød til at trække ind til siden på et tidspunkt, så vi kunne komme forbi. Skiløjperne var nu indtaget af køer. Græssende kører.

Et sted i byen fandt vi denne kæmpe bamsebjørn. Jeg måtte lige have et billede sammen med ham.

Efter en masse snoede veje, skøn natur og et stop i byen kom vi frem til vores campingplads. Der var egentlig ikke mange turister, men en del franskmænd. Vi kørte ind ad en lille grusvej, hvor der mellem træerne var en plads til os.

Hvad er Andorra la Vella berømt for ?

I dag er Andorra berømt for sine skisportssteder! Men folk strømmer også til for at købe skattefrie luksusvarer og elektroniske enheder. For nogle år tilbage var Andorra særligt kendt for skattefrie tobaksvarer.

Vi var ikke kommet for at stå på ski eller købe billige skattefrie ting. Vi var kommet for at få en på opleveren. Jeg havde aldrig været i Andorra før. Det var en ret speciel følelse. Byen var omringet af kæmpe bjerge. Man kunne godt føle sig lidt lille midt i det hele, men det var en fantastisk oplevelse.

Andorra by night

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *