Montpellier

Oplev charmen i Saint-Guilhem-le-Désert : en skjult skat i Sydfrankrig

Mindre end en time fra Montpellier finder du Saint-Guilhem-le-Désert og djævlebroen. Byen er ikke kun en af de smukkeste landsbyer i Frankrig, men også i Europa. Saint-Guilhem-le-Désert er desuden på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Beliggende i den sydfranske region Languedoc-Roussillon, nær Montpellier, er Saint-Guilhem-le-Désert en middelalderby med en rig historie og enestående arkitektur. Og den ikoniske Djævlens Bro er uden tvivl en af dens mest bemærkelsesværdige attraktioner. Blandingen af middelalderbygninger, den grønne dal og floden, der løber igennem den, gør landskabet helt unikt.

saint-guilhem-le-désert

Inden du kører op til byen, bør du stoppe op og se djævlebroen og nyde den smukke udsigt.

Pont du Diable (Djævlens Bro)

Udsigten fra broen tager pusten fra en og efterlader et usletteligt indtryk. Historien om Djævlens Bro er omgivet af mystik og legender, der har overlevet i århundreder.

Ifølge en af disse legender blev broen bygget af selve djævlen. Den lokale befolkning havde kæmpet med at krydse floden, da det både var farligt og risikabelt. De bad desperat om hjælp, og en dag dukkede djævlen op og tilbød at bygge en bro i bytte for en sjæl. Da broen var bygget blev en hund sendt over broen med en gryde bundet til halen.

Vild af raseri forsøgte djævlen at ødelægge broen, men forgæves … Han endte med at kaste sig i floden på et sted kaldet ” Den sorte kløft”.

Djævlens Bro står stadigvæk stolt i dag og vidner om fortiden. Broen er et vidunderligt eksempel på romansk arkitektur og er i dag en del af det fredede område, der omgiver Saint-Guilhem-le-Désert.

Et lille tip :

En af de bedste måder, at opleve Djævlens bro og dens omgivelser på, er ved at vandre i området. Der er flere vandrestier, der fører til og fra broen med fantastiske udsigter over floden og det omkringliggende landskab.

Saint-Guilhem-le-Désert : En skøn middelalderby nær Montpellier

At besøge byen og Djævlens Bro er som at træde tilbage i tiden. Den gamle by er charmerende med sine små smalle gader, middelalderhuse og små butikker, der sælger lokale produkter og håndværk. Det er det perfekte sted at slentre rundt, nyde atmosfæren og beundre den fantastiske arkitektur.

Udover Djævlens Bro er det romanske klostre i Saint-Guilhem-le-Désert også et ”must-see”. Det blev grundlagt af Saint Guilhem selv i det 9. århundrede og er et eksempel på religiøs hengivenhed og kunstnerisk dygtighed.

Er du på udkig efter en unik oplevelse fyldt med historie, legender og naturskønne omgivelser, så kan jeg varmt anbefale at besøge Saint-Guilhem-le-Désert og le Pont du Diable.

– Glem ikke at tage dit kamera med, for du vil helt sikkert ønske at forevige dette magiske sted !

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *