Den Franske Riviera

Ferie i Sydfrankrig ? Oplev luksus og skønhed i Saint-Tropez

Saint-Tropez et sommerparadis for de rige og berømte ? Saint-Tropez har længe været en luksusdestination i det sydlige Frankrig, hvor berømtheder og turister strømmer til for den ultimative ferieoplevelse. Billedeskønne gader med butikker, hvor du kan shoppe designermærker. Fancy restauranter, hvor du kan nyde den bedste rosévin. Strande med turkisblåt vand og blødt sand… For ikke at glemme hotellerne, der er sublime ! ”Rooftop” med udsigt over bugten. Her er der dømt luksus og livlige nætter.

Denne lille sydfranske fiskerby er blevet et symbol på elegance og glamour ! Hvis du elsker maleriske byer og farverige bygninger, så er Sant Tropez den perfekte by at gå op opdagelse i.

saint-tropez

Shopping i Saint-Tropez

Kan du lugte denne Dolce Vita parfume ? I Saint-Tropez finder du masser af luksus og eksklusive butikker : Hermès, Doir, Caroline Dechamby, Giorgio Armani, Louis Vuitton, m.m.

Marked : Place des Lices

Trods luksus og glamour, så er der også mere almindelige ting. Hver tirsdag og lørdag morgen året rundt er Saint-Tropez vært for sit velkendte marked på den berømte Place des Lices. Dette er et fantastisk marked. Du finder alle slags produkter : pyntegenstande, tøj, souvenirs, sæber, tasker, lokalt kunsthåndværk, møbler, blomster osv. For ikke at glemme et stort udvalg af fødevarer, herunder brød, kager, ost, pølser, oliven, krydderier, urter, frugt og grøntsager. Kort sagt er der en bred vifte af produkter !

En havn fuld af luksuriøse yachts …

I havnen ligger de mest luksuriøse yachts, men sådan har det ikke altid været. I begyndelsen af det 20. århundred var Saint-Tropez en lille fredelig fiskerby. I 1950 begyndte filmproducere at optage film i den lille by. I 1956 udkom filmen ”Et Dieu créa la femme” af Roger Vadim med den franske skuespillerinde Birgitte Bardot i hovedrollen. Filmens succes gjorde det muligt for den lille landsby at opnå international berømmelse. Saint Tropez blev hurtigt en internationalt kendt badeby på den franske riviera – og lidt efter lidt slog også det europæiske og amerikanske jetset sig ned i området. Flere og flere berømtheder kom til. Turismen voksede.

Stik til søs
Der er mange muligheder for at komme en tur til søs. Udover vandbusser til henholdvis Port Grimaud og Saint Maxime, så har du mulighed for at leje en båd.

Seværdigheder omkring Saint-Tropez

Port-Grimaud – Det lille Venedig …

Hvis du leder efter lidt eventyr, så gå på opdagelse i de omkringliggende byer. Jeg vil varmt anbefale Grimaud… Men i virkeligheden er Grimaud delt i to : den gamle bydel på toppen af bjergsiden og Port Grimaud ude ved kysten, der ofte omtales som et ”Det lille Venedig”. En virkelig charmerende by !

Port Grimaud er fuld af små kanaler, der kan udforskes i båd.

Når du er færdig med at udforske Port Grimaud skal du hoppe tilbage i bilen og sætte kursen mod det gamle Grimaud. En vidunderlig lille middelalder bjergby kun 20 minutters kørsel fra Saint Tropez.

Denne landsby er klassificeret som en Ville Fleurie eller en blomsterby. Grimaud er meget lille, men de farverige gyder er dækket af blomster. Du kan nemt gå hele byen igennem på ca. en time, så gør et holdt på en af restauranterne eller gå en slentretur igennem markedet.

Bormes-Les-Mimosas har du ikke fået nok af blomster ?

Bormes-Les-Mimosas er en af de smukkeste blomsterlandsbyer i Europa. Der findes næsten 700 sjældne planter ! Denne charmerende middelalderby, der stammer fra det 12.århundrede, ligger også på en bjergskråning. Der er meget smukt med palmer, platantræer og en betagende udsigt over middelhavet. Gå op på opdagelse i landsbyen – gennem gyderne med stentrapper. Den ene er smukkere end den anden !

4 kommentarer

  • Laila Jørgensen

    Sidst i sep. var vi en tur i Provence, Bargemon,En dag tog vi sejlturen, smuk tur, fra St. Maxime til St.Tropez. Vi så kun lige hovedstrøget, desværre. I flg dig er der meget mere at se.
    Men noget helt andet en den lille bjergby vi boede i.
    Desværre var vi ikke i “lille Venedig.”
    Kh Laila

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *