Lyon

Forelsket i Annecy – Alpernes svar på Venedig!

Der er masser af grunde til at besøge Annecy by. Byen byder på et sjældent ferieophold mellem søen, den gamle bydel og den enestående bjergnatur. Annecy by eller ”Alpernes Venedig”, som byen også bliver kaldt for, er særligt berømt for sin gamle bydel og kanalen, der løber igennem den så meget, at byen er blevet en af de førende turistmål i Frankrig!

Beliggende 150 kilometer fra Lyon, er Annecy den perfekte destination for en lille week-end udflugt. Med sine brostensbelagte gader og arkader er den gamle bydel fuld af charme. Det er virkelig smukt og meget farverigt. Der er mange gode restauranter, små souvenirbutikker, købmandsforretninger, isbarer og meget mere.

Annecy, haut-savoie

Den gamle by i Annecy

At besøge Annecy handler også om at opdage byens fortid, der går langt tilbage i historien, dens traditioner og dens regionale kultur. Følg de små brostensbelagte gader gennem den gamle by. Lad dig forføre af dens charme. Sug indtrykkene til dig. Gør et stop i en af de maleriske caféer og lad din nysgerrighed guide dig i de typiske små butikker, som den gamle bydel er hjemsted for.

Annecy ville

Man har indtryk af at være i en anden tid, når man går igennem de smukke og smalle gader.

Annecy har en masse charme. Jeg elsker de små gader og vandløbene, der krydser byen. Der er en del butikker, isbarer, terrasser og ingen biler. Der er intet bedre end at slentre langs kanalen eller fare vild i gyderne.

Annecy centre

Et af de mest berømte fængsler i Frankrig findes i Annecy !

Det er et af de mest fotograferede steder i Annecy. Dette berømte fængsel er også et symbol på Annecy. Palais de l’Isle i Annecy er et fredet historisk monument. Et fængsel fra middelalderen. I det 16. århundrede blev det brugt som retsbygning, men senere blev det igen brugt som fængsel indtil 1864. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede brugte man bygningen som tegneskole for stenhuggere og som gymnastiksal.

I dag er det et kunst- og historiemuseum, som kan besøges. Det tager ca. 1 time – det kan ikke anbefales for gangbesværede, da der er mange trapper!

Annecy ville

Lac d’Annecy

Man kan ikke tale om Annecy uden at nævne Annecysøen! Det er det perfekte sted til at spise sin picnic og nyde udsigten. Er man lidt mere motiveret, så er en slentre-/cykeltur langs søen absolut også en god oplevelse. – Om sommeren er det muligt at bade eller sejle med små både på søen.

Du skal dog vide, at Annecysøen oprindeligt er opstået af smeltet is/sne fra de omkringliggende bjerge. Derfor er vandet ofte meget koldt, men utroligt smukt med sine blå nuancer. Vandet er virkelig rent og krystalklart, farverne ændres afhængigt af dybden af vandet og tidspunktet på dagen. Det er uden tvivl en af de smukkeste søer i Europa.

lac d'Annecy

Glem ikke at krydse den berømte bro, Pont des Amours. Et must-see, hvis du kommer til Annecy. Pont des Amours emmer af kærlighed. Mange elskende mødes her. Udsigten over søen og dens bjerge er storslået. Denne bro er endnu et af symbolerne i Annecy.

Hvornår er det bedst at besøge Annecy?

Jeg vil personligt foretrække at besøge Annecy på en sommerdag, men for mange skientusiaster er Annecy den perfekt destination i vinterperioden. At blive ved foden af feriestederne og stå på ski i de nærliggende områder.

Lokal gastronomi i Annecy

Nogen vil måske mene, at den bedste grund til at tage til Annecy er maden! Det er umuligt ikke at nævne de gode retter, som du får mulighed for at smage i Annecy!

Valget mellem oste som Reblochon eller Tome de Savoie, raclette, pølser, terriner, fondue eller tartiflette … Dine smagsløg er garanteret en madoplevelse de sjældent vil glemme!  

Fondue fromage

Nyd den perfekte solnedgang med udsigt over Annecy

Fra Col de la Forclaz kan du nyde den smukkeste panoramaudsigt over Annecysøen. Solnedgangen derfra er den smukkeste, men husk en varm trøje eller en jakke, da det er lidt oppe i højderne. Ca. 30 minutters kørsel fra Annecy centrum.

Col de la Forclaz, Annecy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *