Au pair i Frankrig

Forlænget weekend på en husbåd i Fontainebleau

En uge efter mit romantiske weekendophold i nytåret fortalte min ”au pair-mor”, at vi skulle på forlænget weekend i Fontainebleau hos hendes søster, som bor på en husbåd på Seinen. Det lød spændende! Vild med vand og både, så var jeg så klar til at prøve at sove på en husbåd. Jeg har sejlet, siden jeg var helt lille. Det har været en fast tradition i min barndom at tage på eventyr langs de danske kyster og opleve Danmark fra søsiden. Frisk luft i lungerne og saltvand i håret. Jeg vidste dog ikke helt, hvad jeg skulle forvente mig af denne husbåd.

Kom ombord på en husbåd…

Vi kørte til Fontainebleau 6 mennesker i en lille bil. De to ældste drenge ville begge sidde ved siden af mig, så de kom op at skændes. Turen tog halvanden time. Jeg havde aldrig været på en husbåd før og vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente. Ved ankomsten sad en lille kat på gangbroen ud til husbåden. Det var søsterens kat, der bød os velkommen.

For enden af gangbroen lå den lange hvide husbåd. Søsteren og hendes mand stod klar til at byde os velkommen. Vi gik alle ombord. Ind ad hoveddøren. Stuen på højre hånd og køkkenet på venstre hånd. Drengene ville gerne vise mig båden. Det føltes som en inspektion af husbåden. Vi gik nedenunder. Der var flere soveværelser og to badeværelser. Det var sjovt at kigge ud ad et koøje, og se ud på Seinen, hvor flodprammene sejlede forbi. På den anden side var der kig ind mod haven. En grøn nyslået græsplæne. Det var meget fredfyldt.

Efter at have gennemgået alle kroge og hjørner af husbåden sammen med børnene, satte vi os sammen med de voksne. De var lige startet på ”l’apéro”. En velkomstdrink.

Plateau de fruit de mer eller bare skaldyrstallerken

Efter at have sovet med lyden af vandet klukkende mod husbådens sider, stod vi op til den flotteste dag. Der var allerede gang i ”trafikken” på floden. Den ene flodpram passerede efter den anden. Jeg fandt moren i køkkenet sammen med den ældste dreng. De sad og spiste chokoladekiks. En flaske mælk stod på bordet – sund morgenmad?

Da de andre var kommet i tøjet, tog vi på det lokale marked. Jeg ville sige, at der stank af fisk, mens andre sikkert ville sige, at der duftede af hav eller frisk fisk… ”Maman, regarde le crabe! Il est énorme” (Mor, se krabben! Den er enorm), røg det ud af munden på en af drengene. Jeg var ved at pakke mit kamera ud af tasken, da jeg kiggede op og fik øje på kæmpekrabben. Jeg havde aldrig i hele mit liv set så stor en krabbe. Den var ENORM!
Her på markedet kunne man vælge imellem krabber, blæksprutter, rejer, østers og meget mere. Der blev ikke sparet på noget. Der blev købt alle mulige fisk og krabber ind. Frokosten stod nemlig på ”plateau de fruit de mer” eller på dansk skaldyrstallerken.

Château de Fontainebleau

I Seine-et-marne, syd for Paris finder man det franske renæssanceslot, château de Fontainebleau, (opkaldt efter byen af samme navn), der igennem tiderne har huset flere franske konger.

Måske venter le prince charmant indenfor?
Indgangen til slottet lever op til ethvert eventyr. Kun fantasien sætter en stopper for, hvad der en gang måske er foregået her. Når man er kommet ind på slottet, kan man nemt blive væk i de utallige gemakker. Jeg husker, hvordan børnene blev holdt i meget kort snor. Slottet er det næststørste slot i Frankrig efter Versailles. Kæmpestort ligger det og vogter over skoven, Fontainebleau-skoven, der strækker sig over 17.000 hektar.

Efter en lang dag på slottet kørte vi hjem, hvor Jack, familiens hund, ventede på mig. Det havde været en hyggelig og oplevelsesrig weekend, men jeg trængte alligevel til lidt alenetid og frisk luft, så jeg løb en tur med Jack langs kanalen.

Jack

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *