Paris

Nytår i Paris

Kan du forestille dig noget mere romantisk end at tilbringe en weekend i Paris? Romantikkens hovedstad. Kærlighedens by.  Mange par besøger netop derfor Paris, mens mange enlige besøgende kommer for at blive forelsket i selve byen. Min daværende kæreste, Nicolas, havde givet mig en romantisk weekend i Paris i julegave. Han havde bestemt, at vi skulle holde nytår i Paris. Jeg var ovenud lykkelig for at vi skulle fejre nytår i Paris, for kan det blive mere romantisk ?

Jeg havde aftalt med min au pair-familie, at jeg ville tage af sted på romantisk weekend d. 31 december og komme hjem igen d. 2 januar. Nicolas kom og hentede mig hos familien tidligt om morgen. Vi stod i døren længe og talte med faren. Det føltes som evigheder. Det sidste han sagde til os var : “Nyd Paris. Vi ses d. 2 januar“.

Romantisk nytårsaften i Paris

Nicolas havde bestilt bord på en fransk restaurant, La Luge, i Latinerkvarteret. Vi skulle til min store overraskelse have raclette. Et traditionelt fransk måltid. Der var fuldt hus. Folk var klædt virkelig pænt på. Stemningen var hyggelig. På de rødternede duge brændte stearinlysene, mens en enkelt rose på hvert bord ventede på at romantikken skulle blomstre omkring den. Vi nød hinandens selskab og talte om, hvad vi skulle foretage os efter maden.

Nedtælling på Champs-Élysées ? Rigtig mange mennesker samles for at tælle ned til det nye år og se fyrværkeriet på Triumfbuen. Det er en vild oplevelse, men man skal virkelig passe på sine ejendele, da det er et paradis for lommetyve! Desuden er det forbudt at drikke alkohol på gaden. Mange mennesker gemmer alligevel deres flasker i poser eller andre flasker, hvor det ikke afsløres, at det er alkohol, de drikker. Bliver man taget med sådan en flaske, får man stadig en bøde, hvis det opdages, at der er alkohol i.

Efter at have spist besluttede vi os for at gå en tur. Vi gik igennem latinerkvarteret over til Notre Dame. Alle vi mødte ønskede os et godt nytår. Nogle var allerede lidt småfulde. Gaderne lugtede på skift af udstødning, cigaretter og parfume – og pludselig lidt af fyrværkeri. Nogle drenge kom løbende ud fra en baggård. De havde uden tvivl noget at gøre med, at der pludselig lugtede af røg fra fyrværkeri, for kort efter sprang endnu en raket af.

Notre Dame

Det begyndte at regne, og vi søgte derfor læ inde på en bar, hvor vi fik nogle gode cocktails. Vi hyggede os, og inden vi fik set os om, råbte folk ”bonne année” (godt nytår). Da vi gik hjem derfra kunne vi se Eiffeltårnet glitre. Nytår i Paris er noget jeg aldrig glemmer og specielt ikke denne nytårsaften.

Min romantiske weekend i Paris tog en uventet drejning

Efter en god nats søvn og en formiddag, hvor vi havde leget turister, gik vi hjem og slappede lidt af, inden vi skulle ud igen om aftenen. Vi sad i sengen og drak champagne. Vi grinede og pjattede, men pludselig ringede min mobil. Det var min “au pair-mor”. Hun var helt oppe og køre. Hun ville have, at jeg skulle, komme hjem NU. Jeg forstod det ikke helt, for jeg havde jo fået lov til at være i Paris til d. 2 januar. Min romantiske weekend var i fare !

Hun råbte og skreg af mig. Jeg forstod ikke alt, hvad hun sagde, og da jeg bad hende om at gentage det, kunne jeg fornemme hendes urimelige vrede. Min mobil gik ud, da jeg havde brugt den hele formiddagen til at tage billeder – Det hjalp på INGEN måde på min situation. Da jeg endelig fik liv i den igen, havde hun ringet flere gange, og ringede nu igen. Denne gang endnu mere sur end før! Det endte med, at Nicolas måtte tage over. De talte sammen i nogle minutter. Jeg fik ikke fat i det hele, men Nicolas fik beroliget hende. Han lovede hende, at vi ville være tilbage d. 2 januar om morgen, så jeg kunne passe børn og de kunne tage på arbejde! Den opringning lagde en lille dæmper vores romantiske week-end i Paris…

Sightseeing i Paris

Vi tog i Jardin du Luxembourg, hvor vi gik en tur. Bagefter tog vi hen til Eiffeltårnet. Paris’ meste berømte seværdighed. Har man ikke set Eiffeltårnet har man ikke været i Paris !

Derfra tog vi op til l’Arc de triomphe (triumfbuen). Vi gik ned ad Champs-Élysées og endte på Place de la Concorde.

Vi ville sætte en hængelås på Pont des Art, så vi fortsatte igennem jardin des Tuileries op til Louvre, hvor vi gik ud til Seinen og ud på broen, Pont des Art. Det er en tradition at understrege kærligheden mellem to mennesker. De sætter en såkaldt “kærlighedslås” på broens gelænder. Et symbol på deres evige kærlighed, hvorefter selve nøglen smides i Seinen.

Pont des Arts
Pont des Arts

Al den kærlighed har truet broen med at kollapse på grund af vægten, derfor har byens myndigheder for et par år siden besluttet at klippe låsene af. Ifølge franske aviser blev over 1 million kærlighedslåse fjernet !

Efter en lang dag tog vi hjem på hotellet. Vi skulle køre rigtig tidligt dagen efter, for jeg skulle hjem og passe børn. Vi stod op kl. 04 om morgenen. Jeg var hjemme hos familien lidt i seks. Alle lå og sov. Da klokken blev halv syv, modtog jeg en sms fra faren, hvor han spurgte, om jeg var på vej hjem. Jeg rejste mig fra min seng, gik ud og sagde, at jeg var kommet hjem. Pænt træt og irriteret. Nicolas tog det heldigvis ret pænt. Vi havde heldigvis haft en fantastisk og uforglemmelig romantisk weekend i Paris.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *