Au pair i Frankrig

Jeg flytter ind hos min au pair familie i Fay-aux-Loges

Jeg var kommet igennem første år på bacheloruddannelsen i Fransk sprog, kultur og litteratur på Københavns Universitet. Sommeren nærmede sig sin afslutning. Det var blevet tid til at flytte ind hos min au pair familie. Jeg skulle bo i en lille landsby, Fay-aux-Loges.

Mine forældre og jeg havde kørt hele vejen fra Danmark til Fay-Aux-Loges med alle mine ting i bilen. Da vi ankom hos min au pair familie stod en gammel lille bil udenfor huset. Jeg var sikker på, at det var den bil, som de havde lovet mig, men til vores store overraskelse viste det sig, at ejermanden af bilen skulle være nogle helt andre – Farens forældre fra Martinique. Det skulle nemlig vise sig at være den ældste dreng’s fødselsdag dagen efter. Hele familien skulle samles !

Jeg havde sagt farvel til mine forældre. Tårene løb ned af mine kinder. Det var vildt angstprovokoerende at stå der med alle mine ting hos en fremmed familie, se mine forældre køre afsted uden mig og vide, at jeg skulle være der et år!

Jeg begyndte at pakke ud på mit værelse. Jeg havde fået et værelse nede i stueetagen. De andre havde værelser ovenpå. Jeg havde udsigt til haven fra mit værelse.

Mit værelse

Min au pair familie viste sig fra en side, jeg ikke havde set før !

Efter at være kommet nogenlunde på plads begyndte vi det famøse “apéro”. Vi fik sangria. Børnene fik Cola. Stemningen var hyggelig, men pludselig bliver de to ældste børn uvenner. Faren blev tosset! Han tog en pisk frem og bad den ældste om at hive sine bukser ned. Han piskede ham på numsen. Drengen hylede, og jeg lignede en der havde set et spøgelse! Jeg havde ALDRIG oplevet noget ligende. Faren fortalte mig, at det ikke gjorde ondt, og jeg bare skulle bruge pisken på børnene, når de havde været uartige! Jeg var chokeret. Da jeg endelig havde fattet mig, fortalte jeg faren, at det kunne jeg aldrig finde på, og i Danmark er det ulovligt at slå børn.

Børneopdragelse i frankrig

I Frankrig er opdragelsen af børn hårdere, end vi er vant til i Danmark. Det indebærer klare regler og ofte stramt definerede rammer. Det er ikke unormalt, at et barn får en fessée (smæk). Slår man ordet op, så er definisionen :
1. Punition de môme = børnestraf
2. Punition qui fait rougir le derrière = straf som får numsen til at blive rød

Jeg husker flere episoder, hvor mine au pair forældre hævede hånden i luften og gjorde tegn til at give smæk, mens de spurgt børnene, om de ville have en fessée, når de havde været uartige !

Det væreste ved det hele er, at børnene ikke altid var klar over, hvorfor de fik smæk i numsen. Jeg har flere gange måtte forklare dem, at det, de havde gjort, var forkert. Det virkede til tider helt tosset, at jeg skulle stå og fortælle dem, hvorfor, men hos forældrene var der direkte “afregning ved kasse 1”.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *