Paris

Et smut til Paris midt i studierne

Jeg stod på togstationen, Gare du Nord, i Paris, da det pludselig lød ud i højtalerne… *Dam dam dada …* SNCF’s jingle efterfulgt af ordene :” Madame, Monsieur. Votre attention s’il vous plaît. Voie 6, le train Corail Intercités no 4805 en provenance de l’aéroport Paris-Orly entrera en gare voie 6. Éloignez-vous de la bordure du quai.” Få minutter senere stod mor dér med sin kuffert i hånden. Hun så lidt småforvirret ud, indtil hun fik øje på mig og lyste op af begejstring. “Hej”, råbte hun i menneskemylderet. Vi gik sammen hen til vores airbnb, som vi havde lejet til vores ophold i Paris. 

paris-rue

Hjulene på vores kufferter kæmpede en brav kamp hen over brostenene. Glade for at se hinanden igen gik snakken derud ad. Hvordan mon lejligheden er? Hvad skal vi se først? På hjørnet af vores gade lå et supermarked, hvor vi handlede et par småting. Nu skulle vi op i lejligheden og lave en plan for de næste par dage. Fødderne oppe og et glas vin i hånden, det var planen! 

Nede foran indgangen til lejligheden stod en dame, der tog imod os. Hun levede op til alle mine forestillinger om, hvordan en Parisienne skulle se ud. Høje hæle, virkelig feminint klædt, røde læber, der matchede farven på hendes negle og en dyr designertaske i hånden. Vi fulgte hendes slanke silhuet op ad trapperne. Trappetrinene gav efter for hendes stiletter. Klik-klak. En skøn lyd, som blev afbrudt af hendes spørgsmål – Har I været i Paris før?  Hun talte et fint fransk. På grænsen til at være lidt snobbet, hvilket hun på ingen måde var. Hun var svaret på definitionen af en Parisienne. Virkelig chic! (elegant)

Vi blev vist rundt. Lejligheden var lille, funktionel og meget hyggelig. Hun bevarede roen, da hun opdagede, at der manglede en proptrækker, da vi kort for inden havde sat en flaske vin på bordet.

Paris og udflugt til Monets have 

Et af mine yndlingssteder! Som barn så jeg Linnea i Malerens have. En skøn børnefilm, som jeg har set en million gange hos min mormor og morfar. Linnea elsker at besøge Blomkvist. Sammen tager de til Paris, hvor de går på museum og ser Claude Monets billeder. De besøger også Monets have med de mange blomster og åkander. At se haven i virkeligheden er endnu bedre. Monets have ligger i Giverny lidt udenfor Paris.

Claud monet jardin

Claude Monet boede i huset i 43 år, og haven og dens blomster var en stor inspirationskilde til hans mest berømte malerier.

Le Jardin d’eau er fyldt med piletræer og blomster. Claude Monet malede sine berømte åkander (nymphéas) her i haven. Maleriet hænger i dag på Musée de l’Orangerie i Paris.

Monets have er helt klart et besøg værd, hvis man kommer på disse kanter!

Parc des Buttes Chaumont og sejltur på Saint Martin

Hvad laver franskmændene om søndagen? De går i parken! En rigtig søndagsudflugt. Paris bød endnu en dag velkommen. Solen skinnede. Himmelen var blå. Der var gang i fortovscaféerne. Idet vi gik forbi en af de små fortovscaféer, så jeg en tjener nærme sig to piger, ”deux café crème, s’il vous plait”, sagde den ene, inden hun genoptog den sætning hun var midt ind. Han nikkede og slentrede afsted. Vi traskede videre, mens vi sugede alle indtrykkene til os. Da vi kom ind i parken, var de smukkeste tulipaner sprunget ud.

Parc des Buttes Chaumont Paris

De lokale sad på græsset med deres picnic. Nogle spillede bold og andre kortspil på et tæppe. Det var så hyggeligt. Ingen stress og jag. Ren afslappelse. Fra parken kunne man se Sacre Coeur ude i det fjerne.  

Efter en tur i Paris største park skulle vi ud at sejle på kanalen Saint-Martin.

Sejltur på Canal Saint-Martin

Kanalen blev bygget i det 19.århundrede og er helt speciel, da den bærer præg af de forskellige epoker, den har gennemgået. Bådene på kanalen og sluserne har bragt deres charme til denne del af Paris. Det er svært at finde et sted at sidde på kajen, når solen er fremme, for folk elsker at sidde der.
Med Canauxrama sejlede vi på Canal Saint-Martin. Fra port de Paris-Arsenal til Bassin de la Villette. En tur på 2 timer og 30 minutter. Turen startede med at båden sejlede ind under Paris’ gader og da vi kom ud i lyset igen, skulle vi igennem sluserne.

Montmartre og Moulin Rouge

Montmartre ligger i det 18. arrondissement og er uden tvivl et af Paris’ mest berømte arrondissementer. Snoede smalle gader, små terrasser og lange trapper er en del af charmen.

Basilikaen Sacré-Coeur er et af Paris’ mest besøgte monumenter. Der er 222 trappetrin op til Sacré-Coeur. Disse kan dog erstattes af let skrånede stier. Fra Sacré-Coeur kan man nyde en fantastisk udsigt over Paris.

Place du Tertre
Kun et stenkast fra Sacré-Coeur ligger det lille torv. Det er det højest beliggende torv (130m) i Paris, og er i dag Montmartres hjerte med caféer, restauranter, m.m. Malere står bag deres staffelier på denne plads, mens turisterne går rundt og betragter deres kunst.

En kvinde, der lød som en tro kopi af Édith Piaf, havde taget sin stemme i brug og håbede på, at turisterne smed en mønt eller måske endda en seddel til hende, mens hun sang for fuld udblæsning…

chanteuse-paris-montmartre

Fra Montmartre gik vi ned til Moulin Rouge, der ligger på hjørnet af Boulevard de Clichy og Place Blanche. Et Parisisk symbol, der stadigvæk den dag i dag tiltrækker masser af mennesker. Moulin Rouge’s silhuet er kendt for de fleste, og er et af de mest fotograferede monumenter i Paris. Den berømte kabaret blev grundlagt i 1889 af Joseph Oller og Charles Zidler.

Moulin Rouge Paris

Efter et par skønne dage i Paris var det nu tid til at tage hjem. Min mor skulle flyve hjem til Danmark og jeg skulle tilbage til mine studier i Perpignan.

Paris-TourEiffel

6 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *