Perpignan

Weekendtur til Barcelona som studerende

Da jeg flyttede til Perpignan, besluttede jeg mig for, at jeg ville se det hele. Jeg skrev tidligere, at Perpignan (Perpinyà på catalansk) er Cataloniens hovedstad på den franske side, mens Barcelona er Cataloniens hovedstad på den spanske side. Kun en grænse skiller dem ad! Nordkatalanere på den franske side og Sydkatalanerne på den spanske side. Barcelona ligger 2 timers kørsel fra Perpignan, så da der var mulighed for en weekendtur til Barcelona, tog jeg afsted med en af pigerne fra universitet. Vi havde mulighed for at se så meget af byen som muligt fra fredag til søndag. Hun havde været der før og havde derfor lavet en lille mini guide med ting, vi skulle se. Barcelona er en af de mest attraktive byer i Europa. En by, der er kendt for sin arkitektur og kunst. Rejsende strømmer til fra hele verden.

Klar – parat – så er der afgang til Barcelona

Som studerende havde vi ikke mange penge at gøre godt med. Denne tur skulle derfor være så billig som muligt. Vi kørte frem og tilbage via blablacar (samme princip som gomore). Vi blev samlet op ved parkeringspladsen til universitet. I bilen sad to piger, der skulle tilbage til Barcelona, hvor de læste. Tiden gik rigtig hurtigt. Vi blev sat af ved Plaça d’Espanya. Vi skulle sove på et ungdomsherberg ikke langt derfra. Vi gav knapt 60 kroner pr. nat. Vi fik en køjeseng på et 8-mandsværelse, hvor der var et lille skab med lås til vores ting. Der var heldigvis ikke fuldt hus, men der var én, der snorkede! Det skal man lige huske, når man rejser på den måde – man kan ikke vide, hvem man skal dele værelse med.

Mini guide til Barcelona

Sol og fortovscaféer. Shopping og fodbold. Strand og et natteliv til de lyse morgener. Barcelona har så meget at byde på. Efter at være installeret på vores ungdomsherberg skulle vi ud og suge indtrykkene til os. Der var mange mennesker overalt.

Plaça d’Espanya
Noget, af det første vi så, var denne smukke plads, der blev bygget i anledning af Verdensudstillingen i 1929. Det er den største plads i Barcelona.

Shopping center i den gamle arena:
Lige overfor ligger den gamle tyrefægterarena, der er blevet bygget om, og som i dag huser flere butikker, restauranter og biografer. Man kan desuden komme op på taget og nyde udsigten ud over byen. Efter at have gået rundt og kigget i butikker gik vi op, for at se ud over byen.

Parc Güell
Parken er designet af Antoni Gaudi og er særlig kendt for dens mosaikker og så selvfølgelig udsigten udover byen. Der er små haver, terrasser og skulpturer. De mange turister stiller sig gerne i kø for at få taget et billede med en af skulpturerne. Det koster ca. 10 € at komme ind.

Man kan tage bus H6 eller D40, men man skal alligevel gå ca. 10 minutter, for at komme til parken fra busstopstedet. En anden mulighed er at tage metroen L3 og stå af ved Lesseps eller Vallcarca. Der er ca. 20 minutters gang derfra. Det anbefales at gå via Avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya. Står man af ved Vallcara kan man tage rulletrapperne ved Baixasa de la Glòria og derfra gå via Avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya.

Alexandra, min veninde fra universitet, og jeg var gået op og ned ad gaderne for at komme frem, men pludselig lyste Alexandra’s øjne op, for hun havde fået øje på en rulletrappe. Vi var nået til Baixasa de la Glòria! Halleluja, det var tiltrængt for de små ømme fødder, der ellers havde trasket afsted.

Da vi endelig kom op, så vi den smukkeste udsigt ud over byen. Man kunne se helt ud til havet.
Adresse: Carrer d’Olot, 21, 08003 Barcelona

La Rambla
Byens mest populære gade, La Rambla. En gade, der altid er livlig med masser af mennesker uanset tidspunktet, du kommer på.  Der er souvenirsælgere af alle slags, gadekunstnere, barer, restauranter og karikaturtegnere. Alléen er tilegnet fodgængere og strækker sig fra Plaza Catalunya til den gamle havn, Port Vell.

Hestevogne kører på vejen langs med La Rambla. Det minder på mange måder om l’Avenue des Champs-Èlysées og så alligevel ikke.

Antoni Gaudis knust i Barcelona

Casa Batlló
Et must-see under dit besøg i Barcelona! Huset er tegnet og bygget af Antoni Gaudi til Batlló-familien. Ingen detaljer er overladt til tilfældighederne. Huset minder om knogler og bliver i lokalsamfundet kaldt ”Casa dels ossos” (knoglernes hus).

Adresse : Passeig de Gràcia, 43, 08007 Barcelona

Casa Milà
Ikke langt fra Casa Batlló kan man finde Casa Amatller, Casa Mulleras, Casa Leo Morera og mange flere. Man kan blandt andet se butiksfacaden La Casa Milà, der også bliver kaldt ” La Pedrera”.

La Sagrada Familia
La Sagrada Familia er det mest storslåede monument i Barcelona! Ligesom Park Güell er La Sagrada Familia en af de mest besøgte seværdigheder i Barcelona. – Og det kan vel ikke komme bag på nogen, at det er den kendte arkitekt Gaudi, der står for designet af denne skønhed.

Den første sten blev lagt i 1882, og den sidste skulle først være i 2026! Det giver dig allerede en idé om projektets omfang og Gaudis galskab.

Et godt råd : Bestil billetter i forvejen, hvis du ønsker at besøge kirken!
Adresse : Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Efter en god nattesøvn ville vi gå fra vores ungdomsherberg op til kunstmuseet, Museu Nacional d’Art de Catalunya, og derfra ville vi gå ud til den Olympiske ring, Anella Olimpica.  

Efter at have nydt udsigten gik vi videre til den olympiske ring på Barcelonas lille Montjuïc-bjerg. Et minde fra OL i 1992, hvor byen var forvandlet til verdens hovedstad for sport og fællesskab.

Vi sluttede vores ferie af med en tur på stranden…

3 kommentarer

  • Laila Wennervaldt Jørgensen

    Fantastisk beskrivelse af Barcelona. Har været der, desværre nåede vi ikke meget, bortset fra den ufærdige kirke.
    Når jeg generbarcelona, tager jeg din super “seværdighedsliuste” med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *