Au pair i Frankrig

En eventyrlig familieudflugt på et af de franske slotte

Skal vi skabe minder sammen på et af de franske slotte i Loiredalen? En familieudflugt er en fantastisk måde at samle familie på og skabe nye minder sammen. Det havde vi brug for, så derfor gik turen til et af de franske slotte i Loiredalen, Château de Chambord.  

Som au pair får man mange oplevelser. Gode som dårlige, vil jeg godt vove at sige. Min nye au pair-familie var også lidt af en udfordring. Jeg glemmer for eksempel aldrig den dag, hvor jeg kom til at spørge min au pair-far om han spiste sammen med børnene og mig. Han svarede prompte:” Nej, jeg spiser ikke sammen med mine børn! Jeg bliver bare sur på dem”. Ehm… Nå, ja… Så er stilen ligesom lagt …

Jeg vidste godt, at der havde været dårlig stemning mellem moren og faren i et stykke tid, men nu skulle freden sænke sig. Vi skulle vi lege ”far, mor og børn”. Moren havde bestemt, at vi skulle på en dagsudflugt til et af Frankrigs smukkeste slotte.

Loiredalens fortryllende franske slotte

Loiredalen byder på mange store slotte. Blandt andet middelalderslottet château de Amboise eller château de Chenonceaux. Det største er dog det franske slot, Château de Chambord. Det er en af de mest fantastiske konstruktioner i hele Frankrig fra renæssancentiden.

Familieudflugt på en lørdag? Jeg turde ikke andet end at tage med på den tur. Vi kørte i bil til Château de Chambord. Det tog en time fra Orléans. Det var hundekoldt, men nu skulle vi hygge os. Vi skulle ud at opleve en bid af den franske kulturhistorie.

Eventyrlig fortælling på et Frankrigs flotteste slotte

Frankrig giver på mange måder mulighed for at dykke ned i historien. Denne weekend skulle vi på opdagelse på slottet. En guide skulle fortælle os, hvad der havde foregået i tidernes morgen. En eventyrlig rejse skulle begynde sammen med andre franske børn.

Château de Chambord er udtænkt af Leonardo da Vinci, men ”bestilt” af Francois I. Det skulle være et symbol på hans magt, men han havde ikke tænkt sig at bo der. Det siges, at han kun opholdt sig på slottet 50 dage om året, men hvad skal man også med et slot i en park på 5.440 hektar omringet af 32 kilometer mur, 426 rum og mere end 80 trapper? Apropos trapper, så er Château de Chambord kendt for sin berømte dobbelt-helix trappe. To trapper, der går rundt på samme side uden at krydse, hvilket betyder at man kan gå op, uden at få øjenkontakt med dem, der går ned.

Den berømte trappe.

Mens vi befandt os på denne eventyrlige rejse rundt i slottets gemakker, fortalte vores guide lystigt og med masser af passion. Han prøvede på bedste vis at få børnenes opmærksomhed. Han havde fine rekvisitter med. En snu mand! Børnene var vilde med hans rekvisitter. Der blev lyttet med store ører.

Han fortalte blandt andet, at Château de Chambord er det største slot i Loiredalen. Derudover kan man finde over 300 salamandere på mure, døre og lofter. Et symbol som Francois I havde valgt.

Efter den eventyrlige tidsrejse gik vi en tur udenfor i slotsparken. Det var bidende koldt. Ved indgangen til slottet holdt nu en hestevogn. Selv kusken så ud til at have det stramt i kulden. Vi fik lov at klappe hestene. To store bryggerheste. Efter de havde fået klap og et kys på mulen gik vi mod bilen. Nu skulle vi hjem.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *