Au pair i Frankrig

Familieferie med børn i Frankrig – Lac des Settons

Som au pair har jeg fået lov til at komme med på familieferie i Frankrig før, men denne gang var det anderledes. Vi skulle alle sammen have været og besøge bedstemoren ved Lac des Settons. Det blev dog ikke som planlagt. Bølgerne gik højt mellem mine au pair-forældre. De skændtes ret voldsomt. Nogle gange kunne jeg høre hende græde og ham smække døren, så det gav genlyd i hele huset. Vi skulle være kørt af sted mandag formiddag, men det blev lavet om til om lørdagen – og nu skulle jeg ALENE af sted med børnene!

Jeg var indebrændt! Efter en uges hårdt arbejde på mere end 35 timer skulle jeg nu vinke farvel til min weekend med kæresten for at tage på familieferie med børnene i to uger. Jeg havde arbejdet 12 timer om fredagen og havde virkelig glædet mig til en afslappet weekend i kærestens selskab, men i stedet for fik jeg at vide, at jeg skulle pakke mine ting, for nu skulle jeg på ferie med børnene hos bedstemoren og der var afgang i morgen.

Familieferie med småbørn og forventninger …

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente mig. Det var dog ikke første gang jeg skulle på familieferie i Frankrig med min au pair-familie. Jeg havde med min tidligere au pair-familie været på en husbåd i Fontainebleau. Den gang var vi hele familien afsted. Nu skulle jeg pludselig alene afsted med børnene, og bo hos en dame, jeg aldrig havde mødt før. Det var grænseoverskridende, men det kunne ikke være anderledes…

Vi ankom til det fineste hus. Midt i ingenting lå det med udsigt ud over søen. Jeg blev modtaget af en ældre dame, bedstemoren. Hun viste mig rundt i huset, og her gik det op for mig, at det kunne blive to meget lange uger. Derudover, så skulle jeg dele værelse med de to ældste børn.  

Lad familieferien i Frankrig begynde

Det havde været koldt at sove i det lille værelse, trods vi havde sovet tre mennesker derinde. Den mindste af børnene havde sovet sammen med bedstemoren. Jeg vågnede op med ondt i halsen og var småforkølet.
Da jeg stod op kl. 8 havde de andre spist morgenmad, så der kunne jeg sidde alene med min kop te.
Faren havde kørt os og var blevet natten over. Han rendte rundt ude i haven, og jeg kunne høre ham skælde børnene ud. Jeg vidste ikke præcis, hvad de havde gjort, men han var sur. Jeg hjalp bedstemoren med nogle småting, inden jeg gik ud i haven til dem. Vi brugte hele formiddagen på at feje blade sammen. Efter en omgang havearbejde kunne vi gå ind i huset, hvor bedstemoren havde lavet fisk til frokost, og efterfølgende tog vi afsked med faren, der kørte hjem.

Når børnene skal underholdes

Selvom to uger føltes lange, så fandt vi på mange sjove og spændende ting at lave. Vi cyklede meget, og det var som regel hen til camping pladsen, Place du Midi, hvor vi lige kunne få en lille én i baren…

Udover at cykle lavede vi tegninger, skattekort, perler, så film, cyklede og meget mere. 

Den ældste af mine au pair-børn spurgte, om vi ikke kunne cykle en tur kun hende og jeg. Jeg aftalte med bedstemoren, at hun så efter drengene, mens jeg cyklede med pigen. Vi cyklede afsted, indtil vi fandt et sted, hvor vi kunne sætte os og slappe af lidt væk fra de andre. Hun fortalte, at hun var forelsket i en dreng fra sin klasse. Vi talte lidt om ham drengen, hun godt kunne lide, men pludselig begyndte hun at spørge mig om Nicolas, min daværende kæreste. Hun spurgte, om jeg elskede ham, og sagde: ”Jeg ved Nicolas elsker dig, for han hjalp dig med at flytte. Og han vil aldrig forlade dig, for du er smuk”. Det varmede mit hjerte, for jeg skulle have været sammen med ham hele weekenden. Vi skulle have været ud at sejle i hans forældres båd, men nu var jeg på ferie med børnene og savnede ham helt vildt…

En turbulent familieferie i Frankrig hos bedstemoren

Hjemme hos bedstemoren havde den lille været uartig! Han blev hevet i øret og sendt ud i skuret. Ren Emil fra Lønneberg. Stakkels lille fyr. Om aftenen blev stemningen dårlig. Børnene begyndte af græde. De ville hjem. De savnede deres forældre. De blev sendt tidligt i seng. Bedstemoren var en meget bestemt dame. Jeg kunne egentligt godt lide hende, men hun var benhård, hvad angik børneopdragelse. Hun fandt sig ikke i det mindste fra børnene. 

Om natten blev jeg vækket af den ældste af drengene. Hans dyne var faldet ned fra køjesengen, og så ville han hjem. Det var en lang nat.

Dagen efter skulle vi til Vézelay. En lille by en times kørsel fra bedstemorens hus. Det var en rigtig hyggelig by, som varmt kan anbefales at besøge.  Vi så blandt andet La Basilique Sainte-Marie-Madeleine. Et romansk kunstværk, som er centrum for middelalderens tro. Kirken vogter over landsbyens højder og er frem for alt udgangspunkt for pilgrimsfærden, der fører til Saint-Jacques de Compostelle.

Hjemme igen var vejret blevet godt og bedstemoren havde fundet farens lille fjernstyrede båd frem. Nu skulle den ud og sejle på søen. Gad vide om hun alligevel havde lidt dårlig samvittighed over at have sendt den lille fyr ud i skuret som straf for hans uartighed?

2 kommentarer

    • Nikoline

      Ja, der er ikke det, jeg ikke har oplevet. Mine au pair-familier levede måske ikke helt op til normen.
      Det er i hverfald ikke normalt at blive udsat for alt det jeg har været igennem, men det har givet mig ben i næsen til resten af mit liv. Det er helt sikkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *